Bo i Nävekvarn

KOLMÅRDSKUSTENS PÄRLA 

Nävekvarn tillhör Nyköpings kommun med närhet till Skavsta, E4:an, järnväg och hamn. Det är ca 2 mil till Nyköping, 3 mil till Skavsta och 12 mil till Stockholm. Huvudvägen till Nävekvarn är väg 511 som ansluter till väg 53, mellan Oxelösund och Nyköping. Väg 511 fortsätter även västerut mot Kvarsebo och Kolmårdens Djurpark, dit det är knappt 2 mil. Buss 561 går mellan Nyköping och Nävekvarn.
I Nävekvarn bor ca 1300 personer permanent, inklusive Sjöskogens och Skeppsviks Samfällighet för fritids- och permanentboende.

Här finns två kommunala förskolor och en grundskola (åk 1-6). Här finns ett servicehus för äldreboende vid Tunabergsgården. Coop-butiken tillhandhåller, förutom livsmedel även posttjänster, systembolags-och apoteksvaror, gasol och är också ATG-ombud tillika Servicepunkt i Nävekvarn. Här finns också Magasinet Gula kvarn med café och galleri.

I hamnen finns bensinmack, gästhamn, båtklubb och turistinformation, kajakuthyrning och ett sommarcafé med utvecklingsmöjligheter, camping och bad. Nävekvarns Folkets Park erbjuder ett varierat program hela sommaren med temaveckor för barnen, midsommarfirande och jazzkvällar.

Se karta över nybyggnadsmöjligheter inom Nyköpings kommun
 
Se Nyköpingshem som har 108 hyreslägenheter i Nävekvarn
>> Nyköpingshem, Nävekvarn

Se fastigheter och bostadsrätter på Hemnet som är till salu i Nävekvarn >> Bostadsrätter, villor, fritidhus och gårdar


Nävekvarn