Hantverksboden i Nävekvarns hamn.
På hantverksförsäljningen i hamnen kan du hita trä, textil, konst, keramik, smycken och mycket mera av ortens hantverkare.
Museiutställning som visas i hamnmagasinet i Nävekvarns hamn.
Fri entré.
Arrangör: NQBK och FUNQ
Genom Sörmlands vackra landsbygd, städer och skärgård, ner till Kolmården, Norrköping och Östergötland. Kusten präglas av den nästan orörda skärgården. Inåt landet möter dig den sörmländska naturen med sitt böljande landskap och sagolika insjöar.
Bruksmuseet i Svalbergsgården
Alla dagar 5 juli – 4 augusti kl. 12 – 17
Guidade visningar bokas på 070-573 47 78
Sommarcafé med hembakt bröd, Kaffe/te, läsk. Och så ställets specialare, saffranspannkaka med sylt och grädde.
Arrangör: Tunabergs Hembygdsförening
Tunabergs Hembygdsförening, en livaktig förening med ca 750 medlemmar. Driver muséer samt sommarkaffét i Koppartorp och Nävekvarn.
Tunabergs församling är en del av Svenska kyrkan som verkar inom Nävekvarn-Buskhyttan med omgivning och har sitt centrum i Koppartorp. Kyrkan – sörmlands enda träkyrka, ligger vackert i Koppartorp och är mycket populär för t.ex. vigslar, dop.
En livaktig förening i Tunaberg med c:a 225 medlemmar som välkomnar alla som uppnått “rätt ålder” är förtidspensionerad, eller respektive till medlem/blivande medlem. Du kan läsa data, ägna dej åt friskvård, läsa om Tunaberg, sjunga, resa och läsa engelska.
Nävsjöns Sportfiske är en ideell förening som arrenderar Nävsjön ca 5km väster om Nävekvarn. Här sätter vi in stor Regnbåge under den isfria tiden av året. Norra delen av sjön är lättillgänglig för rörelsehindrade. Fiskekort löses i kortautomat vid sjöns norra ände.
Vi har även en lite stuga som vi hyr ut.
Stugbokning E-post: Stugbokningen
Nävekvarns GIF är något av det första du ser när du kommer till Nävekvarn landsvägen från Nyköping. Fotboll, Tennis, Gymnastik och Skidor står på vårt program. Vi ser Dig gärna som medlem eller stödjande för vårt ungdomsarbete.
NQBK, har sin hemvist i Nävekvarn på Bråvikens norra strand 23 km sydväst om Nyköping. Klubben bildades 1932 under namnet Nävekvarns Båtförening. 1951 blev namnet Nävekvarns Båtklubb. Klubben har således gamla anor och hade i början stöd av Näfveqvarns Bruk med båtskjul, bryggor m.m. Som ett kuriosa kan nämnas att 1936 var medlemsavgiften 50 öre per år!
Pärlan vid bråvikens inlopp. En av de äldsta och bäst bevarade folkparkerna i landet som varje sommar har evenemang för alla åldrar. Parken hyrs även ut till privatpersoner, företag och föreningar.